Uniek Sporten Midden Brabant                                            

Uniek Sporten Midden Brabant wil iedereen met een beperking of chronische aandoening in de regio aan het bewegen krijgen. Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om een passende en leuke  sport te vinden!

Waar is het loket actief?
Uniek Sporten Midden Brabant is een samenwerkingsverband tussen 10 gemeenten. Binnen de aangesloten gemeenten Alphen-Chaam, Baarle Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk zijn we actief op het gebied van sportstimulering en ondersteuning.

Voor wie is het loket?
Uniek Sporten Midden Brabant is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking en/of chronische aandoening. Het gaat hierbij om mensen met een lichamelijke en/of (licht)verstandelijke beperking, mensen met een chronische aandoening of NAH, mensen met gedragsproblematiek (stoornis in het autistisch spectrum) of mensen die blind /slechtziend of doof/slechthorend zijn.

Heb jij een beperking en wil je graag sporten?
Mogelijk vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn en of er een sport/activiteit bij zit die jij zou kunnen beoefenen. Misschien wil je een afspraak met de Sport- en beweegcoach maken of zit je met vragen over bijvoorbeeld vervoer, financiën, aanpassingen (sportrolstoel etc.), die betrekking hebben op het deelnemen aan een sport- of beweegactiviteit. Het loket wil je graag helpen bij al deze vragen.


Wat biedt de Sport- en beweegcoach?

De Sport- en beweegcoach kan samen met jou uitzoeken welke sport je leuk vindt en bij welke sportaanbieder je die kunt gaan beoefenen!!

In de intake gaan jullie samen kijken welke sport(en) bij jou passen. Daarna neemt de Sport- en beweegcoach contact op met een sportaanbieder, die voldoet aan jouw eisen en maakt in overleg met jou een afspraak voor een proefles. Als het nodig is gaat hij enkele keren mee om er voor te zorgen dat je op de goede plek terecht bent gekomen en alles rondom lid worden, vervoer, begeleiding, etc. in orde is.

Naast dit intensieve traject is het ook mogelijk telefonisch of per mail jouw vragen over een sport- of beweegactiviteit voor je uit te zoeken. We zorgen er dan voor dat alle informatie, die nodig is om te gaan sporten, bij jou terecht komt en leggen de eerste contacten met club of sportaanbieder van jouw keuze.

Onze Sport- en beweegcoaches zijn Ben de Fretes en Laura van Etten. Ze zijn te bereiken per e-mail via sportcoach@tilburg.nl of telefonisch 06-15 88 18 86 (Ben) en 06-50 02 56 96 (Laura).

Heb je als sportaanbieder ondersteuning nodig?

Uniek Sporten Midden Brabant ondersteunt o.a. sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Om leden te werven werken we samen met het (speciaal) onderwijs, de zorg en welzijnsinstellingen. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden.

Verder kunnen we ondersteuning bieden bij het organiseren van een toernooi, kennismakingsevenement of andere sport- of beweegactiviteit.

Voor meer informatie kun je onze website bekijken: www.unieksporten.nl (en facebookpagina/instagram) of contact opnemen met coördinator Judith van Berkel, tel.nr. 06-21000132 of e-mail judith.van.berkel@tilburg.nl.