De gemeente Hilvarenbeek is aangesloten bij het Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant. Dit is een samenwerking van de gemeenten Tilburg, Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk.

Het Steunpunt heeft als doel om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of chronische aandoening, de mogelijkheid te bieden aan een sport- of beweegactiviteiten deel te nemen.  Normaal waar mogelijk, aangepast waar nodig!

Zij zijn actief op de volgende gebieden:

  1. Voorlichting en advies
  2. Verenigingsondersteuning
  3. Sportcoachtraject
  4. Deskundigheidsbevordering

Website: www.steunpuntaangepastsporten.nl

Coördinator: Mieke Couwenberg

Een overzicht van het complete aanbod voor aangepast sporten in Midden Brabant vindt u in de Sport- en beweegwijzer 2017. Deze is ook in een bladerbare vorm beschikbaar.

Binnen de gemeente Hilvarenbeek zet het Platform Gehandicapten Beleid Hilvarenbeek-Diessen zich in voor een inclusieve samenleving,  een maatschappij waarin iedereen, specifiek ook mensen met een extra uitdaging, op een volwaardige wijze aan het volledige maatschappelijk leven kan deelnemen.

 

Sportzoeker Uniek Sporten
Wie een handicap heeft en wil sporten kan voortaan via www.steunpuntaangepastsporten.nl of een app een geschikte sport vinden. De app met de naam ‘Uniek Sporten’ is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.  De app en website zijn een idee van Uniek Sporten. Ze gidsen mensen naar een geschikte vorm van sport of bewegen, dichtbij huis. Naast het sportaanbod zijn er filmpjes van de sport te zien en zijn locatie, tijden en contactpersonen te vinden.

Uniek Sporten, is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, voor de regio Midden Brabant in samenwerking met het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant.